Pentuvälitys

 
Kennelliiton ohjeita pennun hankinnasta ja kasvattajan valinnasta
tästä linkistä.
 
Kaikki sivulla olevat jäsenkasvattajien yhdistelmät täyttävät Suomen Englanninkääpiöterrierit ry:n jalostusohjeen vähimmäisvaatimukset. 
 
Pennun hintaan sisältyy rekisteröinti ja tunnistusmerkintä sekä kirjalliset ruokinta- ja hoito-ohjeet. SKL:n jäsen on velvollinen myös käyttämään Suomen Kennelliiton laatimaa kauppa- tai sijoitussopimusta. 
 
Useimmilla kasvattajilla pennun hintaan kuuluu myös:
  • Eläinlääkärin suorittama pentutarkastus (kirjallinen terveystodistus)
  • Uusille pennunomistajille rotuyhdistyksen jäsenyys ensimmäiseksi vuodeksi.

Aikuista koiraa ostaessasi, varmista että pennun myyjällä on siihen valtuutus. Vaadi alkuperäinen rekisteritodistus ja omistajailmoitukseen tarvittava Kennelliton valtuutusavain. Omistajuuden voit vaihtaa vain valtuutusavaimella, pelkkä kauppakirja tai maksukuitti ei riitä omistajan vaihdokseen. Maksa aina pankin kautta, älä koskaan käteisellä.

Luovutusikäisen pennun mukana annetaan rekisteritodistus, jonka yksi osa on omistajamuutosta varten.

Jos sinulla on pienikin epäilys asioiden oikeellisuudesta, älä epäröi kääntyä kenen tahansa Suomen Englanninkääpiöterrierit ry:n hallituksen jäsenen puoleen. Yhdistys on neuvonta-asioissa kaikkia rodusta kiinnostuneita varten, ei ainoastaan jäsenille.

Pennun tai aikuisen koiran hankkiminen yhdistyksen jäsenkasvattajalta tuo sinut mukaan myös erilaisten harrastusten pariin - yhdessä koirasi kanssa.