Omistajat kertovat pikkutarinoita omista koiristaan

Lähetä omasi sett.admin1[at]gmail[dot]com

  • Se on utelias ja kiinnostunut ympärillä olevista asioista. Tahtoo nähdä, haistaa, maistaa ja osallistua kaikkeen puuhailuun. Kiipeily kuuluu myös normaaliin arkeen joka kera uteliaisuuden ajaa toisinaan hieman hurjiinkin tilanteisiin ja paikkoihin.

  • Tykkään käydä saunassa, ensimmäisenä olen ylälauteella. Haluan juoda saunoessani, lämmin löylyvesikin kelpaa. Suihkusta en niinkään välitä. Peiton alla tahdon ehdottomasti nukkua. Joskus saatan pienet torkut ottaa omassa pedissäkin. Olen kova vahtimaan uimassa olijoita, haukun kovasti. Laiturilta muutaman kerran hypännyt tai sitten vaan pudonnut veteen. Kiireesti olen sitten rantaan päin uinut. Jos laituria ei ole, kahlaan mahaani myöten veteen haukkumaan. Kynsien leikkaamisesta en pidä yhtään. Vaistoan sen kun isäntäni nousee etsimään uunin päältä kynsisakseja ja laittaa silmälasit päähänsä. Silloin menen piiloon sohvan taakse. Osaan myös varastaa herkkuja pöydältä silloin kun kukaan ei ole näkemässä. Kääretorttu ja piparit kelpaavat. Leipäpusseihin en kyllä koske. Vieraille vastaantulijoille niin ihmisille kuin toisille koirille melkeinpä aina haukun. Nyt olen taas merkkaillut reviriiäni sisälle, useimmiten sänkyyn. Karkotesuihke kyllä nyt hillinnyt toimintaa.
     

 

Tiuku, pientilan monitoimikoira
 

  • Englanninkääpiöterrieri tunnetaan toki jyrsijäntorjuntataidoistaan, mutta millaisiin muihin työtehtäviin enkku taipuu maatilalla? Minkä enkku häviää koossa ja vaistoissa, se korvaa nokkeluudella, sitkeydellä ja terrierin loputtomalla mielenkiinnolla. Englanninkääpiöterrieri Tiukun työpäivään maatilalla voit tutustua tästä linkistä.