top of page

Jalostus ja terveys

"Jalostukseen käytettävän koiran suositellaan olevan iältään vähintään 2-vuotias, mielellään tätä vanhempi, jotta sen ja lähisukulaisten ominaisuuksista saadaan mahdollisimman varmaa tietoa jalostusta varten (kts. myös kohta: ”Perinnölliset viat ja sairaudet”). "

Terveyden ja luonteen kannalta on tärkeää olla käyttämättä koiria jalostukseen liian nuorina.  Alle kaksi vuotiaan koiran aikuisiän luonteesta tai  mahdollisista puhkeavista perinnöllisistä sairauksista ei voida vielä sanoa mitään.

 

Jalostuksen tavoiteohjelma

Syyskokouksessa 2014 esiteltiin ensimmäinen versio.

Sittemmin Kennelliitto on julkaissut uuden pohjan harvalukuisten rotujen ohjelmalle. Pääsisältö molemmissa versioissa on kuitenkin sama.

Tietoja siirretään uudelle pohjalle parhaillaan ja lisäksi taulukoihin päivitetään vuoden 2014 luvut. JTO-esitys käydään läpi kevätkokouksessa, jonka jälkeen se lähtee Kennelliittoon tarkastettavaksi. Jäsenten kommentteja ja ehdotuksia odotetaan jalostustoimikunnan sähköpostiin ett.pedigrees@gmail.com.

Tavoiteohjelman laatiminen on työlästä ja aikaa vievää, mutta halusimme julkistaa hyvissä ajoin tämän työversion luettavaksi - keskeneräisenäkin ja se on lähetetty Terrierijärjestön kautta ennakkotarkasteltavaksi 2016.

Koirangeenitutkimus

Englanninkääpiöterrierit ovat luovuttaneet näytteitä Hannes Lohen ryhmän koirangeenitutkimukseen.

Sivuilta löytyy myös esim. koirien arkuuteen liittyvä kysely.

 

http://www.koirangeenit.fi/

 

 

Terveyskysely

 

Terveyskyselyn löydät ohesta doc.-muodossa.

Kyselyn voit tulostaa, täyttää ja palauttaa postitse tai täyttää kyselyn suoraan sähköisessä muodossa ja palauttaa sähköpostitse.

Kysely palautetaan sähköpostilla osoitteeseen ett.pedigrees@gmail.com.

bottom of page