top of page

Pentuvälitys

Syntyneet

Pentue poistetaan sivulta automaattisesti niiden ollessa 8 vko ikäisiä, ellei kasvattaja ole ilmoittanut vapaana olevista pennuista. Sivuja päivitetään n. kerran viikossa. Syntyneet pennut ilmoitetaan sähköpostilla nettisivut.ett@gmail.com

 

Pentujen syntymäpäivä on linkitetty sukutauluun. Suluissa syntyneiden määrä (uroksia+narttuja).

12.04.2023 (0+3)

Vapaana 1 narttu

Luovutuksessa 10.06. alkaen.

Tiedustelut Sari Laitinen, Kennel Bonwild, Kajaani

044 029 0013

Kennelliiton ohjeita pennun hankinnasta ja kasvattajan valinnasta
tästä linkistä.

 

Kaikki Suomen Englanninkääpiöterrierit ry:n sivuilla olevat jäsenkasvattajien yhdistelmät täyttävät yhdistyksen jalostusohjeen vähimmäisvaatimukset. 

 

Pennun hintaan sisältyy rekisteröinti ja tunnistusmerkintä sekä kirjalliset ruokinta- ja hoito-ohjeet. SKL:n jäsen on velvollinen myös käyttämään Suomen Kennelliiton laatimaa kauppa- tai sijoitussopimusta. 

 

Useimmilla kasvattajilla pennun hintaan kuuluu myös:

  • Eläinlääkärin suorittama pentutarkastus (kirjallinen terveystodistus)

  • Uusille pennunomistajille rotuyhdistyksen jäsenyys ensimmäiseksi vuodeksi.

 

Aikuista koiraa ostaessasi, varmista että pennun myyjällä on siihen valtuutus. Vaadi alkuperäinen rekisteritodistus ja omistajailmoitukseen tarvittava Kennelliton valtuutusavain. Omistajuuden voit vaihtaa vain valtuutusavaimella, pelkkä kauppakirja tai maksukuitti ei riitä omistajan vaihdokseen. Maksa aina pankin kautta, älä koskaan käteisellä.

Luovutusikäisen pennun mukana annetaan rekisteritodistus, jonka yksi osa on omistajamuutosta varten.

Jos sinulla on pienikin epäilys asioiden oikeellisuudesta, älä epäröi kääntyä kenen tahansa Suomen Englanninkääpiöterrierit ry:n hallituksen jäsenen puoleen. Yhdistys on neuvonta-asioissa kaikkia rodusta kiinnostuneita varten, ei ainoastaan jäsenille.

Pennun tai aikuisen koiran hankkiminen yhdistyksen jäsenkasvattajalta tuo sinut mukaan myös erilaisten harrastusten pariin - yhdessä koirasi kanssa. 

Astutukset

Kaikki alla olevat yhdistelmät täyttävät Suomen Englanninkääpiöterrierit ry:n jalostusohjeen vähimmäisvaatimukset. Yhdistelmä on linkitetty Kennelliiton Koiranet-jalostustietokantaan. Ilmoitus astutuksesta sähköpostilla nettisivut.ett@gmail.com

Muut kotia etsivät

Sijoituskoirat, kodinvaihtajat ja vanhemmat pennut.

Vaatimukset pentulistalle pääsemiseksi

  • Kasvattajan tulee olla Suomen Englanninkääpiöterrierit ry:n jäsen

  • Astutushetkellä pentueen molemmilla vanhemmilla tulee olla voimassa olevat viralliset silmä- ja polvitarkastuslausunnot

  • Yli 10-vuotiaalta koiralta ei vaadita voimassa olevaa silmätarkastuslausuntoa, mikäli koiralla on yli 7-vuotiaana otettu virallinen silmätarkastuslausunto

  • Sydänkuuntelutulosta suositellaan

  • Molempien vanhempien JDCM (Juvineeli Kardiomyopatia) status tulee olla jalostustoimikunnalla tiedossa, eikä kahta kantajaa ole yhdistetty.

  • Kaikki tutkimukset tulevat olla suoritettu ennen pentulistalle ilmoittamista. Tutkimustodistukset niistä tuloksista, jotka eivät näy SKL:n koiranetissä, tulee toimittaa jalostustoimikunnalle suoraan ett.pedigrees@gmail.com.

  • Yhdistyksen suositus on, että tutkimukset ovat teetetty ennen astutusta

  • Poikkeus: ulkomaalaista urosta käytettäessä ja ulkomailla astutettaessa ei vaadita silmä- ja polvitarkastuslausuntoa. Tällöin lisätään  huomautus "Ulkomainen uros" pentueen kohdalla pentulistalle.

bottom of page